Intro

You can change the language to English by clicking on the English flag in the upper right corner.

Deze website is bedoeld voor het leren van onderwerpen die met Civiele Techniek te maken hebben.  De doelgroep is in eerste plaats HBO studenten civiele techniek. Maar ik hoop dat iedereen die met civiele techniek te maken heeft, wat aan deze website heeft.
De website is nog in ontwikkeling.

Deze website bestaat uit drie delen.
1. Een serie kennisclips. Op dit moment hebben de meeste onderwerpen te maken met vloeistofmechanica. Maar er is ook een serie over AutoCAD. In de toekomst zullen alle onderwerpen die te maken hebben met civiele techniek behandeld worden.
2. De mogelijkheid om online opgaven te maken. Hiervoor is een moodle (digitale leeromgeving) website opgezet. Zie http://moodle.cttraining.nl/ .Hier kan je online digitale sommen maken, waarbij je direct feedback krijgt. Is het antwoord goed of fout? Om toegang te krijgen tot de online sommen moet je wel een gratis account aanmaken.
3. Er gaat ook een 3D wereld komen waarin je oefeningen kan uitvoeren. Dit gedeelte is nog experimenteel. Via de moodle website kan je toegang krijgen tot deze 3D wereld.

Er zijn verschillende redenen waarom ik aan deze website begonnen ben.
– Onderwijs moet gratis zijn voor iedereen. Alle tools die ik gebruik zijn open source. Het is helemaal niet noodzakelijk om kostbare pakketten aan te schaffen.
– Waarom moet iedere afzonderlijke civiele techniek opleiding eigen systemen hebben? Dat is niet erg efficiënt.
– In civiele techniek zit veel wiskunde. Om civiele techniek te leren moet je dus net als bij wiskunde gewoon veel oefeningen maken. Oefeningen maken die niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk zijn. Oefeningen waarbij je direct feedback krijgt. Met moodle is dit allemaal mogelijk.  Brein onderzoek toont iedere keer het belang van oefenen aan. Mocht je hier meer over willen weten, bekijk dan de MOOC https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn.

Ik ben zelf een HTS’er weg en waterbouwkunde. Ik heb 12 jaar gewerkt bij adviesbureaus en 5 jaar voor een gemeente. De laatste 14 jaar heb ik les gegeven op hogescholen. In 2015 heb ik een Master leren en innoveren afgerond.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/henk-massink-avans

Henk Massink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*